Alex Sima

Detalii

Despre

Scris de Alex Sima pe 07, 11, 2009

Dacă ești curios și vrei să cunoști câteva detalii despre site-ul AlexSima.ro, citește acest text.

Citește tot textul.

Contact

Scris de Alex Sima pe 06, 11, 2009

Cea mai scurtă cale de contact:

Trimite un e-mail către: alex[at]alexsima.ro

Citește tot textul.

Copyright

Scris de Alex Sima pe 05, 11, 2009

Copyright © 2009-2109: Toate drepturile rezervate AlexSima.ro. Pentru preluare de text sau conținut multi-media, contactați proprietarul acestui site pentru aprobare.

Citește tot textul.

Proiecte

Proiecte online personale:

1. EscapeReality.ro
EscapeReality este casa primelor camere de tip Escape Room cu o aplicație proprie de Realitate Augmentată. Cu scenarii în întregime originale, cu decoruri reale și un strat de artă digitală peste. Un proiect care în 2020 a făcut 5 ani de la conturarea ideii și 3 ani de muncă până la finalizare, pentru crearea poveștilor, imaginatul jocurilor, dezvoltarea tehnologiilor din spate și construcție efectivă.

2. TownPortal.ro
În vara anului 2008 a început dezvoltarea Townportal.ro, după construirea siteului pentru lucrarea de dizertație. La început a fost doar un instrument folosit ca studiu de caz, dar către sfârșitul anului s-a format o echipă care a ajuns acum la peste 20 de redactori. Pe parcurs au fost obținute mai multe parteneriate, în principal pentru secțiunile de cărți, filme și jocuri. Cele mai notabile colaborări au fost, în ordine cronologică:
– Diverta Online;
– Editura Tritonic;
– Editura Nemira;
– Editura Aquila93;
– Ziarul Jurnalul Național;
– Biblioteca Pentru Toți;
– Ziarul Cotidianul (Editura Univers);
– Editura Curtea Veche;
– Editura Coresi;
– Editura Adevar Divin;
– Librăria Colibris;
– Editura Militară;
– Editura Mix;
– Editura Galaxia Gutenberg;
– Editura Amsta;
– Editura Amaltea;
– Editura Compania;
– Editura Cartier;
– Editura Antet;
– Editura Erc Press;
– Editura Meteor Press;
– Editura Vremea;
– Editura Millennium Press;
– Editura Trei;
– Editura SemnE;
– Grup Corint: (Editurile Corint Junior, Leda, Runa);
– Editura RAO;
– Ubisoft;
– Firma de distribuție Multicart (Editurile Prestige și MMS);
– Light Cinema (Liberty Center Bucuresti);
– Hollywood Multiplex;
– Pro Cinema;
– Editura Polirom;
– Editura Humanitas;
– Editura Herald;
– Editura Vellant;
– Editura Niculescu;
– Ibu Publishing;

* TownPortal oferă vizitatorilor săi opinii sincere despre cărțile citite, jocurile încercate, filmele văzute și concertele la care au fost prezenți redactorii, și uneori impresii despre alte evenimente.
* În martie 2009, Town Portal Cărți a luat locul 3 la RoBlogFest – categoria jurizată “Blog de cultură”. În juriu au fost Florin Iaru, Ioan T. Morar și Cezar Paul-Bădescu.
* Într-un interval de 12 luni, traficul TownPortal a crescut de la o mână de vizitatori, la 20.000 de vizitatori unici pe lună, principalele motive fiind articolele originale de calitate și o bună optimizare pentru motoarele de căutare. În ianuarie 2011, numărul de vizitatori unici pe lună pentru toate secțiunile siteului a depășit 90.000.

3. Renne.ro
Renne.ro este un site nou axat pe știri si opinii, cu o echipă de blogeri și jurnaliști de la principalele instituții de presă din țară (print, televiziune și online), dar și colaboratori din străinătate. A fost deschis publicului larg pe 1 septembrie 2009, fiind momentan în faza de “public beta”.

* La o lună după lansare, Renne a avut peste 5.000 de vizitatori unici și 20.000 de vizualizări pe lună. În ianuarie 2011, numărul de vitatori unici pe lună a depășit 40.000, iar paginile vizualizate 220.000.
* Dezideratul este de a oferi informație actuală, prezentată într-un mod competent. Fie că se folosesc surse proprii, fie că se preiau informații (numai prin traducerea lor de pe siteurile externe de știri și cu notarea sursei), ne-am luat angajamentul că ne vom strădui să facem din Renne un loc în care calitatea să primeze înaintea altor considerente. Scriem despre ceea ce am vrea și noi să citim.
* Odată cu dezvoltarea Renne, vrem să obținem parteneriate cu și să oferim anumite avantaje pentru alte redacții online din țară (training în jurnalism online, cedarea drepturilor de autor pentru anumite materiale, implicarea în proiectele online);

  • Video